• Login
040 – 286 89 87

Palletwikkelmachines

Palletwikkelmachines van EHV Packaging uit Eindhoven

Palletwikkelmachine vs. met de hand wikkelen

Een palletwikkelmachine van EHV packaging biedt een heleboel voordelen ten opzichte van het met de hand wikkelen van uw pallet met wikkelfolie, zoals:

  • een palletwikkelaar zorgt voor een professionele en strakke uitstraling
  • kostenbesparend, omdat een palletwikkelaar minder wikkelfolie verbruikt
  • minder ziekteverzuim en irritatie op de werkvloer, door een ergonomische werksituatie te creëren

 

 

Palletwikkelmachines zijn er in drie variaties, de semi automaat palletwikkelaar, automaat palletwikkelmachine en de vol automatische palletwikkelmachine. De keuze uit deze drie variaties is sterk afhankelijk van het in te stretchen product of pallet en de nodige capaciteit. Vanaf “gewone” (standaard) ladingen tot zeer lichte ladingen (bijvoorbeeld keukenrollen / toiletpapier of lege flacons) kunnen wij u het juiste advies geven welke palletwikkelmachine (met of zonder powerstretcher) u nodig heeft.

Bij lichte of onstabiele ladingen wordt veelal een palletwikkelmachine met voorrekinstallatie / powerstretchinstallatie ingezet. Een powerstretcher systeem of powerstretchunit rekt de folie al voordat deze op de pallet aangebracht wordt. Door gebruik van een speciale powerstretchfolie (folie met geheugen) stretcht “krimpt” deze pas terug zodra hij om de pallet gewikkeld zit.

Voordeel:

  • De folie wordt zonder enige kracht uit te oefenen op de lading aangebracht.Zeer lichte, instabiele pallets kunnen zodoende gewikkeld worden.
  • Een palletwikkelmachine met powerstretch installatie heeft ook het voordeel dat deze kostenbesparend werkt. Doordat de folie vooraf wordt uitgetrokken daalt het aantal grammen folie per ingewikkelde pallet dat resulteerd in een lager folie verbruik.
  • Ook adviseren wij u welk type folie u met de laagste kostprijs per pallet voor uw product kunt
    gebruiken. Alle machines zijn met diverse remunits/voorrekunits/powerstratchunits uit te voeren.

Semi automaat palletwikkelmachine
De semi automaat palletwikkelmachine is vooral bekend als de draaiplateau palletwikkelaar . Deze is uit te voeren met oprijplaat of in te bouwen in uw werkvloer. D.m.v. het ronddraaien van uw pallet en de verticale beweging van de foliewagen zal uw pallet snel en vakkundig ingewikkeld worden. Echter bij zeer instabiele ladingen is een vrij draaiende semi automatische palletwikkelmachine een gerichte keus. Deze heeft als voordeel dat uw lading op de werkvloer blijft staan (geen oprijplaat nodig) en de arm van de palletwikkelmachine zich rond uw lading beweegt.

Automaat palletwikkelmachine
Automaat palletwikkelmachines zijn in grote lijnen te vergelijken met de semi automaat palletwikkelaars. Deze zijn net als de semi automaat palletwikkelmachines te verkrijgen in draaiplateau uitvoering en als vrij draaiende arm palletwikkelmachine. Echter wordt bij deze variant aan het begin van de wikkelcyclus automatisch de wikkelfolie aangebracht op uw lading. Na het wikkelproces wordt automatisch de folie vastgehouden, afgesneden en gesealt aan de onderliggende folielagen. Deze variant is als optie uit te voeren met een of meerdere afstandsbedieningen zodat uw operator(s) of heftruckchauffeurs zelfs niet meer van de heftruck af hoeven.

Vol automaat palletwikkelmachine
Vol automatische palletwikkelmachines worden veelal opgenomen in productielijnen waarbij een hoge capaciteit gewenst wordt. Binnen de categorie vol automaat palletwikkelmachines zijn er diverse types. Deze volautomaten zijn perfect in een productielijn te integreren. Ook bestaat de mogelijkheid deze wikkelmachines stand-alone te gebruiken en uit te breiden met een of meerdere palletsecties voor en achter de wikkelaar. Verder zijn er vele opties mogelijk, waaronder een geintergreerde topveldispenser voor het stofdicht en waterdicht wikkelen van uw pallet en/of bovenaandrukplaat voor zeer lichte of gladde ladingen. Alvorens het wikkelen wordt volautomatisch een topvel op maat gemaakt en op uw palletlading gelegd en eventueel vastgehouden d.m.v. de aanwezige bovenaandrukplaat.

Palletwikkelrobots
Deze worden vaak ingezet wanneer er op meerdere locaties gewikkeld dient te worden. Deze heeft als voordeel niet gebonden te zijn aan een vaste locatie doordat deze gevoed wordt d.m.v. een accu. Hierdoor kan deze functioneren als mobiele palletwikkelmachine. De machine rijdt “vrij” rond de lading en dmv een aftastwiel controleert hij de contouren van de pallet, waardoor bijna iedere lading ingewikkeld kan worden, dus ook zeer lange en zware pallets. Vanwege dat de pallet stil blijft staan op de werkvloer kunnen ook zeer instabiele ladingen eenvoudig ingewikkeld worden.

Standaard rem 
De basis remunit wordt handmatig ingesteld waardoor de folie wordt uitrekt door kracht op te bouwen tussen de palletwikkelmachine en de palletlading. Dit is echter niet gewenst bij ladingen met een laag palletgewicht.

Electromagnetische rem
Bij een electromagnetische rem bestaat de mogelijkheid verschillende percentages remkracht in te geven en deze aan een bepaald wikkelprogramma te kopelen.

Voorrek unit met vaste verhouding
Deze wordt veelal ingezet wanneer er sprake is van een laag palletgewicht. De folie wordt alvorens in aanraking te komen met de palletlading opgerekt in de foliewagen d.m.v. twee beklede rollen, om daarna krachteloos overgebracht te worden aan de palletlading.

Voorrek unit met variabele verhouding
Deze functioneerd hetzelfde als de powerstretch unit met vaste verhouding alleen is hierbij het percentage voorrek te regelen van 0% tot en met 250% of meer. Momenteel gaan wij zelfs boven de 300%. Dit is vervolgens te koppelen aan een wikkelprogramma.

Neem contact op en we lichten uw verpakkingsproces graag door en doen u daarbij graag een concurrerend voorstel.