• Login
040 – 286 89 87

Strappingmachines / omsnoeringsmachines

Strappingmachines-omsnoeringsmachines van EHV Packaging uit EindhovenOmsnoeringsmachines kennen we in drie varianten. De semi-automaten, automaten en vol-automaten. Het is misschien wel de meest gebruikte manier van verpakken, denk hierbij aan het bundelen van verschillende pakketten en het omsnoeren van dozen zodat deze uitermate eenvoudig los te hanteren zijn. Ook het omsnoeren van palletladingen, zowel horizontaal als verticaal is een veel gebruikte manier om palletladingen goed aan de pallet te zekeren. Deze zijn als handapparatuur, semi-automaat en volautomaten te verkrijgen.

Halfautomatische omsnoerinsmachine
Dit is de eerst opvolgende stap na het handmatig omsnoeren met pp-band, wanneer productiematig een hogere doorstroom gewenst wordt. Deze strappingmachines zijn hoofdzakelijk bekend als de zogenoemde tafelmodellen. Wanneer er een doos wordt geplaatst op het bovenblad van de omsnoeringsmachine hoeft de mederwker alleen het band over de doos heen te halen en in te voeren. Nadat dit is gerealiseerd doet de strappingmachine de rest. Deze zal het omsnoeringsband aantrekken, lassen (versmelten) en afsnijden. Nu het pakket klaar is zal de omsnoeringsmachine vervolgens de vooraf ingegeven lengte opnieuw aanvoeren voor de volgende omsnoerings cyclus/strap.

Automatische omsnoeringsmachine
Dit type omsnoeringsmachine zal net als de halfautomaat strappingmachine het pp-band voor de volgende omsnoering al gereed maken. Dit wordt echter niet los aangevoerd maar in een boog (vandaar de term boogmachine, boogomsnoeringsmachine), zodat het omsnoeringsband al rond het product aanwezig is. Wanneer men het pakket onder de boog van de strappingmachine zet en vervolgens de knop of het voetpedaal bediend zal de automatische omsnoeringsmachine het band aantrekken, versmelten en afsnijden. Nu het pakket gereed is zal de strapping machine de boog weer vullen voor de volgende cyclus.

 

Neem contact op en we lichten uw verpakkingsproces graag door en doen u daarbij graag een concurrerend voorstel.